Ett inlägg jag gjorde på min FB-sida idag 3 sept 2015

Sitter på en veranda inför ett företagsgig och blickar ut över vackraste utsikt. Men jag är inte glad i själen. Det händer så mycket skit i världen nu – varje dag – på alla fronter. Måste bara ventilera er alla en personlig fundering jag fått ang donation. Texten nedan är bara 2 min lång och jag önskar att så många som möjligt tar sig tid att läsa den.

Skärmavbild 2015-09-03 kl. 18.01.22

Alltså, nu är jag ingen nationalekonom men tanken har slagit mig flera gånger. Det är katastrofalt mycket kaos och olycka i världen nu och människans ekonomiska bidrag är av större behov än någonsin. Jag bara tänkte lite snabbt, att om världens alla länder (allt mellan 193 och 246 st beroende på vem man frågar) idag har ca 7,2 miljarder människor som nu lever på vår jord. Låt oss då säga att vi utgår lågt ifrån att iallafall, säg 1 miljard av dessa, har råd att avvara EN krona per månad, så undrar jag – skulle det vara möjligt att ordna med en organisation likt www.vigorvadvikan.com, och samla in en miljard i månaden utan att det skulle bli kris i ekonomin på något vis? Lär mig, upplys mig, för annars ser jag inte vad som skulle vara en enklare ide på insamling. Har man inte en krona kanske man kan spara ören varje dag och i slutet på månaden så swichar man 1 krona unisont över hela världen och så gör vi en enorm nytta punktvis.

OM nu nån då tänker att varför skall man då bara göra EN insats till t ex flyktingarna på Lesbos som nu är i akut behov som så många andra länder och kriser…?

Ja då kan vi ju snabbt gå vidare och säga att vi nu i tanken testar att ge EN krona om dagen till samma organisation som sen i sin tur portionerar ut den miljarden till de mest akuta och utsatta situationerna i världen, i turordning, dag för dag. Alla människor i hela världen som har nån form av inkomst per månad som har råd att skänka en krona per dag, gör detta. Det betyder som mest 31 kr till organisationen per månad och 365 kr per år.

Utav 7,2 miljarder människor kanske det iaf finns 1 miljard som direkt skulle skriva på ett sånt autogiro om omständigheterna var tydliga och försäkrade att pengarna skulle hamna i rätta händer direkt med uppföljning osv.

Jag kanske har helt fel. Det kanske bara är 500 000 000 som har en krona att skänka bort per dag. Men det skulle ändå direkt bli en jäkligt stor förändring och oerhört många liv skulle kunna räddas. VARJE dag.

Och eftersom det bara finns 246 länder totalt i världen som mest, och man då gav 1 krona per dag 246 dagar i rad och sen blev ”betalningsbefriad” de 119 resterande dagarna på året på grund av ”bra donerat i år käre donator!” så innebär det att varje land skulle få tex 1 miljard i gåva av hela världen, en gång per år.

Är detta helt omöjligt att genomföra? Jag kan ju såklart ha heeelt fel och har på riktigt ingen aning om detta skulle vara en lösning. Hade det varit det, så hade detta förmodligen varit igång för länge sedan.

Tills ovan förslag är krossat eller förlöst tyckte jag att nedan hemsida gav så många alternativ på sätt att stötta och hjälpa så det finns inte nån som inte kan hjälpa till hur man än vrider och vänder på sin situation eller sina ören där hemma.

3 621 770 kr är redan insamlat för cirka 2 timmar sedan enligt Henrik Schyfferts källa. Och det är stort som fan och förhoppningsvis bara en början. Jag kommer bidra med 500 kr och massor av andra förnödenheter. In och läs även på nedan länk och se hur du också kan hjälpa till. Alltså – på riktigt.

Jag är idel öra och vill gärna diskutera detta med ALLA som har mer på fötterna än vad jag har. /Marcus Palm

Om Mackan Palm

Twitter @marcuspalm FB: www.facebook.com/mackanpalm Komiker, skådis, speaker, dubbare och konferencier som även lirar poker. http://www.youtube.com/results?search_query=marcus+palm&aq=f http://www.marcuspalm.com
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.