FÖRELÄSNING

Bokas genom Lindau Production:  www.lindau.se/marcus-palm


STÅ UPP… FÖR DIG SJÄLV!.. – En föreläsning av & med Marcus Palm

Marcus har arbetat som skådespelare och komiker sedan han gick ut nordiska teaterskolan 1994. Sedan dess har han hunnit med att medverka i flertalet filmer och TV-serier samt blivit en av våra mest energifyllda och populära ståuppkomiker här i Sverige med över 1100 föreställningar bakom sig.

Han har på senare år haft ett brinnande intresse för hur man skall kunna förbättra och utveckla människors ofta bristande kunskaper i att kommunicera – speciellt i ens närmaste relationer. Föreläsningen tar vid där Marcus står klar som utbildad skådespelare under 90-talets mitt. Konflikter uppstår och Palm väljer att gå undan hellre än att ta diskussion, men detta medför ju så mycket onödig och trasig energi…

Med publiken i ett tydligt grepp delar han med sig av sina erfarenheter både på ett allvarsamt och uppriktigt sätt.  Han berör åtskilliga situationer som han utsatts för från såväl yrkeslivet som från den privata sfären. Problematik som han sedan också lärde sig att utvecklas ifrån. Med sin vana från ståuppscenen, får också föreläsningen en rejäl skjuts av humor, då han med sin komiska timing målar upp dessa dråpliga situationer och konflikter som deltagarna lätt kan känna igen sig i. Detta varvas med att lägga humoristiska vinklar på de olika problem och egenskaper man har som människa på 2000-talet.

Tanken med föreläsningen är att deltagarna bl.a får lära sig hantera konflikter genom att på tydligare sätt kommunicera sina tankar o känslor för att nå en mer harmoniskt tillvaro. Andra ämnen som ”Du duger som du är”, ”Vad önskar du av livet”?, ”Hur jobbar man mot dessa mål?”, ”Kan man säga upp en dålig vänskap och vad riskerar man i så fall?” berörs också på ett tydligt och konkret sätt. En stor del av föreläsningen handlar om konsekvenstänk.

Marcus gick från att ha befunnit sig bland för många människor med dålig energi till att idag vara en mycket harmonisk och framgångsrik man i 40årsåldern. Under föreläsningen får man följa historien om hur han blev en mästare på att kommunicera tankar och känslor samt hur han utvecklade sitt sinne för empati och lyhördhet. Efteråt tar vi gärna frågor och problemsituationer från publiken som man tillsammans diskuterar igenom och försöker komma fram till lämpliga lösningar. En interaktiv del som är högst givande.

Palm har alltid haft strävat efter att vara tydlig och kommunicera bättre. Mycket av det som idag skapar konflikter beror oftast inte på vad vi säger utan hur vi säger det.

För info & tillgänglighet:

Marcus utgår från Stockholm men tar uppdrag över hela Sverige.
Epost:  mp@marcuspalm.com

Videoklipp från föreläsningen finns här: