Intervju i Metro & Allt om Stockholm

Var går du helst ut och äter?

– Grill och Ljunggrens har många slippar från mitt kort. Dom är överjävliga på att göra konst av mat som smakar gudomligt

Var finns Stockholms bästa shopping?

– Jag improviserar mycket när jag handlar kläder. Mest runt Sergel och Odenplan har det blivit det senaste.

Vilken är den mest överskattade platsen i Stockholm?

– Stureplan var mjukare förut men idag känns det ruffare där. Det är några år sen jag var i stimmet och busade. Allt blir väl bra i rätt sällskap va?

Finns det något ställe eller plats du skyr som pesten?

– Det skulle väl vara de ställen, gator och T-banestationer som luktar urin… Du vet den där känslan när man råkar ta en genväg via nån gammal trappa från Kungsgatan typ och så kommer en VÄGG av doft. Då måste jag rusa hem och duscha, haha.

Vad i stan gör dig mest lycklig?

– När man hamnar på ställen där folk är öppna och trevliga. Att sitta på Ljunggrens är ett sånt exempel. Ofta uppstår dialog mellan middagsgäster som inte ens känner varann. Sånt gillar jag – i viss utsträckning såklart. Men sker det i harmoni är det ju trevligt.

Vad stör dig mest med Stockholm just nu?

– Dessa fördömda studentflak som envisas åka runt o skrika ”Vi har tagit studdäääntäään!”. Undertexten är ”Vi ska ut i arbetslösheten!” Bävar redan nu då jag har balkong mot Sveavägen… Bah…

Var går du om du vill gömma dig från omvärlden?

– Hem till mitt paradis eller reser iväg till ön.

Står du någonsin i kö? I vilken i så fall?

– Förr var jag ute rätt ofta. Man blev tjenis med vakterna och det går ju inte att sticka under stolen med… Står man i kö och det börjar regna och en vakt vinkar in en så inte fan står jag kvar o säger – nej, tack. Står gärna kvar här ute. Det gäller fan även om det är finaste sommarkvällen också. Jag vet, det är inte okej, haha.

Om du blir guide för en dag, vad skulle du visa dina utländska gäster?

– Skärgårn! Och Djurgårn! Och sen ta dom till just Grill och Ljunggrens. Så jävla god mat där att man måste svära.

Det är lördagskväll och du har 2 000 kronor att smälla. Vad hittar du på?

– Kör en kort AW på uteservering, åker till RAW Hilton och hälsar på Mårtens ståuppklubb – hänger, skrattar, dricker gott. Sen går vi till sena sittningen på Ljunggrens och äter asiatiskt. Det går över i ingefäradrinkar och livliga samtal och nånstans här är pengarna slut för länge sen.

/Reporter: David Tanentsapf

Om Mackan Palm

Twitter @marcuspalm FB: www.facebook.com/mackanpalm Komiker, skådis, speaker, dubbare och konferencier som även lirar poker. http://www.youtube.com/results?search_query=marcus+palm&aq=f http://www.marcuspalm.com
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.